Palladion

EΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ KAI ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ.EΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ KAI CYBERNETICS. Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 μ.Χ.

Posted on: Ιουνίου 29, 2010

Τι γλώσσα μου έδωσαν; Eλληνική!!!!
Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.
Το πρόγραμμα παράγεται από την μεγάλη εταιρεία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει την δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ’ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και την γλώσσα των Ελλήνων.
Άλλη συναφής εκδήλωση:

Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως.
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Μιλώντας γι’ αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολλάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ’ αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.

Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από την διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές.

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση.

Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι ‘συμφωνήθηκε’ μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ.

ενθουσιασμός = εν + Θεώ,
Γεωμετρία = Γή + μετρώ,

προφητεία = πρό + φημί = πρό + λέγω,

άνθρωπος = άνω + θρώσκω = άνω κοιτάζω ή = ο αρθρώνων τον λόγο.
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως και πράγματος ή ιδέας, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος, Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προθέματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
=…LAND, ΓΕΩ…,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό….ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ……, κυκλο…..,
ΦΩΝΟ…., ΜΑΚΡΟ…., ΜΙΚΡΟ……, ΔΙΣΚΟ…., ΓΡΑΦΟ…, ΓΡΑΜΜΑ…., ΣΥΝ…,
ΣΥΜ…, κ.λπ…

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C.D. = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ή

ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ’ αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι’ αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική γλώσσα είναι σαν να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.

Προωθήστε αυτό το μήνυμα! Όχι για λόγους σοβινιστικούς, Μα για να μαθαίνουμε σιγά-σιγά την αλήθεια!!

Advertisements

8 Σχόλια to "EΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ KAI ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ.EΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ KAI CYBERNETICS. Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 μ.Χ."

Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας!
καλό θα ήταν να αναφέρετε και τις πηγές από τον τύπο για το ενδιαφέρον άρθρο που αναρτήσατε.Δεν αμφισβητώ προς θεού τα δεδομένα,αλλά πριν προωθήσω το άρθρο θα εκτιμούσα αν μου στέλνατε τις πηγές ή αν τις συμπληρώνατε στο άρθρο!
ευχαριστώ!
καλή επιτυχία και πάλι

Oi ypologistes to mono pou antilambanonte einai peprasmenou mikous akolouthies apo 0 kai 1 oi opoies antistoixounte se sygkekrymenes taseis gia ta transistor pou apartizoun oi piles tous.
Oi glwsses programmatismou to mono pou kanoun einai na dieykolinoun to programmatisti apo to na grafei ti logiki enos programmatos se 0 kai 1 na kanei ti douleia tou se mia anaparastasi pio kontini ston anthrwpo. Synepws enan ypologisti se kamia periptwsi den ton endiaferei se ti alphabito- glwssa tou pragmatikou kosmou tha einai ilopoiimeni i glwssa programmatismou. TO MONO POU OYSIASTIKA NOIAZEI ENAN YPOLOGISTI einai to pws tha metafrastei o kwdkas mia glwssas programmatismou ipsilou epipedou se 0 kai 1 ta opoia metafrazonte me ti seira tous se taseis !!! Synepws olo to arthro sas einai apolytws pseydes kai se kamia periptwsi den exei isxyi… kathws to mixanima xrisimopoiei outws i allos diaforetikes anaparastasies tis pliroforias apo oti oi anthrwpoi….

Episis an akoma den exete peistei gia to oti grafete anipostata pragmata deite edw…
http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest

Xwria gia to oti h apple san etairia den exei dilwsei pote kati tetoio…. proitma na asxoleite me to iphone, ta ipod kai to itunes…

Elpizw i apantisi na dimosieythei

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΗΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ…ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ…
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ, ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΑΠΛΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ.
ΨΑΞΕ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ WIKIPEDIA.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ WIKIPEDIA (ΣΧΕΤΙΚΑ Hellenic Quest):
Επειδή δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από της δύο εταιρείες τις οποίες αναφέρει το δημοσίευμα, δεν μπορεί να υπάρξει και επισήμως αποδοχή ή άρνηση της είδησης. Ωστόσο, ακόμη και αρκετά χρόνια μετά από την είδηση, η αναζήτηση στην ιστοσελίδα του CNN και της Apple για το «Hellenic Quest» δεν εμφανίζει κανένα αποτέλεσμά. Στην περίπτωση του CNN, μάλιστα, παρόλο που ο όρος Hellenic Quest είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις του Διαδικτύου που περιέχουν τον όρο «CNN»[4] ακόμη δεν έχει γίνει καμία απολύτως ανακοίνωση, αλλά το γεγονός αγνοείται πλήρως εδώ και χρόνια.

Ένα άλλο λάθος του εμπλουτισμένου κειμένου αφορά την δήλωση του προέδρου της Apple Τζον Σκάλι, «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμά εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει την δημιουργικότητα της, να εισάγει νέες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες από όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα ν’ ανακαλύψει» (πρωτότυπη σύνταξη και ορθογραφία). Ο Τζον Σκάλι έπαψε να εργάζεται για την εταιρεία Apple από το 1993[5], ενώ η είδηση αναφέρεται στο 2003, δέκα χρόνια μετά.

Και έναν οποιονδήποτε απόφοιτο πληροφορικής να ρωτήσετε θα σας πει πως ότι γράφει το μήνυμα που σας στείλανε απλά δεν ισχύει για τους ίδιους λόγους με αυτούς που ανέφερα….

Συγνώμη για τα greeklish σε αυτό τουλάχιστον έχετε δίκιο…
Αυτά που έγραψα δεν τα αναφέρει η wikipedia αλλά είναι προφανή από μόνα τους και ένα βιβλίο πληροφορικής γυμνασίου να ανοίξεις εξηγεί το πώς χονδρικά δουλεύουν οι επεξεργαστές κλπ…

Μιας και η wikipedia δεν σας αρκεί
δείτε εδώ δημοσίευση της Καθημερινής η οποία με επαληθεύει
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_29/11/2009_381299

(Ευχαριστώ που δημοσιεύσατε το μήνυμά μου, δεν περίμενα να το κάνετε και ζητώ συγνώμη για τον τόνο μου στα προηγούμενα μηνύματα)

Επίσης όσων αφορά την εγκυρότητα των άρθρων της wikipedia θέμα τίθεται μόνο στη περίπτωση που δεν αναφέρουν πηγές…
Το συγκεκριμένο αναφέρει…

Επίσης απλά αναλογιστείτε πόσο μεγάλη έκταση έχει πάρει αυτό το urban legend για να έχει δικιά του σελίδα στη wikipedia…

Αν ένα άρθρο έχει θέματα εγκυρότητας μπορεί και ένας αναγνώστης να κάνει report λόγω έλλειψης πηγών και η παρατήρηση αυτή εμφανίζεται και στους υπόλοιπους αναγνώστες καθώς αναγράφετε πλέον στο άρθρο…

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει έγκυρες πηγές..

Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν έχει να κάνει με το αν αποδέχομαι τα όσα λέει η wikipedia αλλά με το αν συμφωνούν αυτά που γράφονται με τη κοινή λογική….

Παιδιά, το μύθευμα περί Πανεπιστημίου «Ιρμάιν» , Apple, το Hellenic Quest και όλα τα συμπαρομαρτούντα έχει ξεσκεπαστεί πλέον εδώ και χρόνια.
Το γεγονός ότι εμφανίζεται ακόμη στο διαδίκτυο και γίνεται πιστευτό δεν αντανακλά παρά μόνο την ανάγκη των πάσης φύσεως «εθνικοφρόνων» να πιστεύουν σε «ανωτερότητες» γλωσσών, λαών, πολιτισμών κλπ. Λες και η ελληνική γλώσσα χρειάζεται ψεύτικες δάφνες……
Λοιπόν, ο Ν. Σαραντάκος έχει κάνει δουλειά πάνω στο θέμα, έχει ψάξει τόσο για τις αποδείξεις πλαστότητας των γελοίων ισχυρισμών, όσο και για την προέλευση του τερατουργήματος.
Όποιος έχει όρεξη ας ξεκινήσει από εδώ:
http://www.sarantakos.com/language/hquest.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: