Palladion

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!!!

Posted on: Οκτώβριος 21, 2009

Οι καιροί μας χαρακτηρίζονται απο την ταχύτητα.

Η ταχύτητα αφορά και την ροή πληροφοριών.

Η πληροφοimagesρία όμως για να αξιολογηθεί χρειάζεται δυνατότητα διάκρισης.

Οι καιροί μας όμως χαρακτηρίζονται ακόμη, από την σύγχυση…την ισοπέδωση…την προσωπική ιδιοτελή ερμηνεία ύψιστων εννοιών…την έκπτωση των αξιών…ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ.

Ποιούς βολεύει αυτό?

Στην εποχή λοιπόν όπου τα πάντα είναι διαθέσιμα, προσβάσιμα και ξεκάθαρα, μήπως τελικά χάσαμε την δυνατότητα της διάκρισης?

Μήπως είναι ώρα να τραβήξουμε την κουρτίνα για να μπεί…ΤΟ ΦΩΣ…

Και πόσοι θα είναι αυτοί που θα το αντέξουν?

Γιατί τελικά η αλήθεια θέλει δυό, έναν που θα την πεί και έναν που θα την αντέξει.

Διαλέξτε… που ανήκουμε?

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Advertisements

1 Response to "ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!!!"

Είμαι πολυ χαρούμενος που είδα αυτό το μύνημα. ‘Ενα μύνημα που μιλάει γι΄αυτό που είναι δικό μας και είναι ακόμα στα χέρια μας. Τα υπολοιπα μυνήματα μιλούν για πράγματα που είναι δικά μας, αλλά βίσκονται στα χέρια άλλων. Πόσα πράγματα είναι αυτά; Να μια αλήθεια! Όλα εκτός από την αυτοσυνειδισία μας. Όλα κατακτώνται ή επαναφέρονται στην αρχική τους θέση με μάχες, με αγώνες ενάντια σ΄αυτούς που τα επιβουλεύονται ή τα έχουν ήδη στην κατοχή τους. Αυτούς τους αγώνες τους κατευθύνει και τους εγκαλεί η αυτοσυνειδισία. Ο εσωτερικός μας ανταποκριτής της αλήθειας.Τι μας μένει όμως να κάνουμε όταν αυτός ο ανταποκριτής βάλλεται από την αλόγιστη χρήση πληροφοριών; Σε ποιά αλήθεια θα ανταποκριθεί; Τι θα επιλέξει σαν αιχμή του δόρατος ενάντια στην δυσφορία του; Πως θα ταυτοποιησει την πλάνη όταν δεν μπορεί να ταυτοποιήσει την αλήθεια; Πως θα μπορέσει να κρατήσει την απαραίτητη απόσταση από όλους και από όλα ώστε να επανέλθει όντως στην αρχική του κατάσταση εκείνη της πλήρους εποπτείας; Κι ακόμα περισσότερο πως αυτή η εποπτεία δεν θα αποτελέσει παγίδα για μιά νεα πλάνη; Πως θα μπορέσει ο εσωτερικός ανταποκριτής της αλήθειας αφυπνισμένος να βρεί τον εξωτερικό ανταποκριτή της αλήθειας; Πώς μπορεί να είναι σίγουρος οτι ο έρωτας και το ελκυστικό πρόσωπο των παρατειθέμενων κοσμοθεωριών δεν θα είναι ένας εραστής με ημερομηνία λήξης, που θα του προσφέρει εκπληκτικές στιγμές ανάτασης αλλά τον οδηγήσει πάλι βαθειά στο λαβύρινθο της πλάνης και του αγώνα να επανέλθει στην πρότερη αυτονόμιση; Ο λαβύρινθος αυτός είναι η ίδια η ζωή μέσα στην οποία λάμπει το δικό μας φώς, το αίτημά μας για την αλήθεια. Κι όταν το αίτημα για την αλήθεια λέει οτι θέλεις να βγείς απ΄το λαβύρινθο, τότε αποδεικνύεται περίτρανα πως ο λαβύρινθος είναι ψέμμα και πως έχεις καταφέρει το μέγιστο, να αποδείξεις οτι δεν πρέπει να ψάξεις την αλήθεια μέσα στο λαβύρινθο αλλά έξω από αυτόν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο οτι το μίτο της Αριάδνης τον έχουμε χάσει σ’ αυτό το λαβύρινθο και έρχόμαστε αντιμέτωποι με χίλιους δυο που μας παζαρεύουν την δική τους διαδρομή για να βγούμε.Όταν όμως χάσουμε το μίτο δεν έχουμε εναν λαβύρινθο αλλά έναν γόρδιο δεσμό. Άρα βρήκαμε τη λύση Το σπαθί μασ είναι η αυτοσυνείδηση. Ο Γόρδιος δεσμός αποτελείται από όλους αυτούς που μας υπόσχονται την έξοδο απ΄το λαβύρινθο. Αρπάχτε και κοφτε για να δείτε το φώς! Ούτε συντρίμια δε θα μείνουν! Και τι θα δείτε; Αυτό θα το ξέρετε σίγουρα όταν θ’ αρχίστε…μόνο μή διαλογιστείτε!!!LOOOL!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: