Palladion

Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

Posted on: 25 Ιουλίου, 2009

Περισσότεροι από 500.000 λαθρομετανάστες  καταγράφονταν στην Ελλάδα κάθε χρόνο στα μέσα της δεκαετίας του 90. Τimagesόσοι περνούσαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα ελληνικά σύνορα. Πόσοι στ αλήθεια έμεναν εδώ; Έτσι κι αλλιώς δεν έχει πολύ σημασία καθώς σήμερα ο αριθμός αυτός έχει σίρουρα διπλασιαστεί.

Τότε, όταν ακόμη Κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ , Ευρωπαίοι αναλυτές περιέγραφαν σε επίσημες εκθέσεις τους  την κατάσταση της χώρας μας ως εξής: «Η Ελλάδα συνδυάζει υψηλό επίπεδο οικονομικής αταξίας και παράνομης μετανάστευσης. Παρά τα δρακόντια μέτρα της Αστυνομίας και την αυστηρή νομοθεσία , ο αριθμός των παράνομων μεταναστών αυξάνεται και μαζί με αυτόν αυξάνεται και η ξενοφοβία των Ελλήνων».

Οι συντάκτες τέτοιων εκθέσεων που κυκλοφορούν και στο Διαδίκτυο αναρωτιούνται (το 1990) πως γίνεται να θωρούνται σε υψηλό ποσοστό ξενόφοβοι οι Έλληνες αλλά οι Κυβερνήσεις να έχουν μια πιο ελαστική πολιτική απέναντι στα κυκλώματα των λαθροκινητών. Τι άραγε θέλει να πει ο συντάκτης μιας τέτοιας άποψης;

Η Ελλάδα , μαζί με την ΠΓΔΜ η οποία ακόμη δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά και τη Βουλγαρία και την Αλβανία γίνονται οι Ακρίτες της Νέαimages 2ς Ενωμένης Ευρώπης. Αυτός είναι ο ρόλος των «εξωτερικών συνόρων« (external frontiers), γι αυτό το λόγο οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν πάρει εκατομμύρια ευρώ. Για να οργανώσουν τις γραμμές των συνόρων και για να αποτελέσουν αυτές οι χώρες τις γραμμές κρούσης , τον κυματοθραύστη των εκατομμυρίων μεταναστών που θέλουν να εισρεύσουν στο εσωτερικό της Ευρώπης, σπάζοντας τα εσωτερικά σύνορα (internal frontiers).  Για να γίνουν μάλιστα σαφέστεροι οι διαχωρισμοί και για να μπει η κάθε χώρα στη θέση της θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με προτάσεις που δεν πέρασαν από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Συμβουβλίου (Ιούνιος 2005) προτείνονταν η διαβάθμιση των μέτρων προστασίας και ασφάλειας μέσα στην ΕΕ με σκοπό να δημιουργηθούν οι super safe countries (σούπερ ασφαλείς χώρες) και οι «ασφαλείς τρίτες χώρες» … Μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ο διαχωρισμός αυτός, όπως και τα εσωτερικά-εξωτερικά σύνορα βάζουν τα παράγματα στη θέση τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η «καρδιά» της Ευρώπης και η αντίληψη για τα πράγματα των κεντροευρωπαίων -κυρίως των γραφειοκρατών που κάνουν κουμάντο στο Κοινοβούλιο- απέχει… αιώνες από τις αντιλήψεις που επικρατούν στα Βαλκάνια και τις Μεσογειακές χώρες.

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Μας θέλουν όλους (βαλκανικές χώρες αρχικά) μέσα  στην ΕΕ για να δημιουργήσουμε ένα αδιαπέραστimagesο τείχος εναντίον των λαθρομεταναστών από κράτη της Μέσης Ανατολής.

Για να εξασφαλίσουν μάλιστα την αποδοχή μας σε αυτό το ρόλο φροντίζουν να το χρηματοδοτούν…γερά. Που πηγαίνουν άραγε αυτά τα χρήματα ; Μα στις αρμόδιες υπηρεσίες συνοριοφυλάκων, ειδικών υπηρεσιών φύλαξης συνόρων από στεριά, θάλασσα και αέρα. Φυσικά όλα εκεί πηγαίνουν και πουθενά αλλού!!

Στο μεταξύ όσοι επεξεργάζονται σενάρια που έχουν να κάνουν με εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και με τον εφιάλτη των κλιματικών αλλαγών διαπιστώνουν ότι μέχρι το 2050 το μεταναστευτικό κύμα προς το εσωτερικό της Ευρώπης θα έχει γίνει…τσουνάμι. Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει μέχρι τότε όλες οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης θα έχουν μπει η μία μετά την άλλη στο ΤΕΙΧΟΣ της Ευρώπης ή καλύτερα της Κεντρικής Ευρώπης…για να αναλάβουν το ρόλο των νέων Ακριτών!

Στελίνα

1 Response to "Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης"

Πριν αρχίσω, να προτείνω στους φίλτατους διαχειριστές του BLOG μια κατηγορία με τίτλο «ιστορία», αν δεν νομίζω βέβαια γλαύκας εις Αθήνας.

Ο Ησίοδος περιγράφει πολύ διεξοδικά και με θαυμαστό κυνισμό τον εγκλωβισμό των τιτάνων στα έγκατα της γαίας και το πώς αυτοί συνομώτησαν με τη μητέρα τους και με πρωτοστάτη τον δόλιο Κρόνο ευνούχισαν τον πατέρα τους Ουρανό και βγήκαν στη επιφάνεια προκαλώντας μεγάλη ζημιά.

Η παλαιά διαθήκη και οχι μόνο περιγράφει την υπό περιορισμό διαβίωση των εβραίων στην Αίγυπτο και την εξ ίσου δόλια έξοδό τους από αυτήν και πραγματικά είναι σαν να διαβάζουμε τον Ησίοδο αντεστραμένο.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αλλεργία με την έννοια των συνόρων, δεν είναι γι’ αυτούς παρά μιά εφιαλτική ιστορική μνήμη. Οι μόνοι λαοί που δεν είχανε ποτέ σύνορα: οι εβραίοι και οι γύφτοι. Οι μεν κλέβουν τον κόσμο παράνομα οι δε κάνουν την κλοπή νόμο και μοναδικό μέσο επιβίωσης…(ποιοί απ’ τους δυο κάνουν ποιό? βρείτε το…)

Έχουν όμως έναν τεράστιο εχθρό. Τους υπόλοιπους λαούς, αυτούς που πότισαν με την έννοια της ιθαγένειας κάθε μοναδική κι ανεπανάληπτη γωνιά του πλανήτη. Αυτούς που κάναν τη γλώσσα τους, την τέχνη τους, την ιστορία τους μέχρι και το φαγητό τους αναπόσπαστο κομμάτι της αιτίας για την οποία υπάρχει ο πλανήτης. Της πολλαπλότητας των αμιγών μελών (όχι του πολλαπλασιασμού!)

Κι έχουν οι φυγάδες της κοινωνίας ένα τρομερό όπλο. Παγκοσμιοποίηση, τυποποίηση, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, αγγλική γλώσσα. Τα υπόλοιπα είναι απλές συνέπειες, δηλαδή εξαναγκαστική προσαγωγή του κόσμου στη σιαγόνα του καταναλωτισμού. Η απάντηση ειναι μια και μονον μια και την απευθύνει η λαική σοφία στην οικουμένη, πιό επίκαιρη από ποτέ: ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝ’ ΚΑΙ ΦΟΡΕΜΕΝΟ!!!(φανταστείτε να την εφαρμόσουμε όλοι σαν ρομποτάκια, εξαφανόζονται σε 3 γενιές εβραίοι και γύφτοι, γιατι αυτοί δεν έχουν τόπο…ποιό είναι πιό λογικό αυτό που λέω η αυτό που ζούμε σήμερα???ΔΙΑΛΕΞΤΕ!!!)

Σχολιάστε

Ημερολόγιο

Ιουλίου 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031